Na de sushi-, poké, sticky en tacobowls is het nu tijd voor de rijstbowls. Heb jij er al één gegeten? Wij trappen graag af met deze Mexicaanse rijstbowl. Een bakje vol smeuïge rijst afgetopt met Mexicaans gekruid gehakt en groenten. Wij weten zeker dat dit recept bij jouw favoriete Mexicaanse recepten komt te staan.
Wat heb je nodig? (twee personen)
120 gr pandanrijst
1 ui
1 teentje knoflook
150 gr rundergehakt
5 gr Tex-Mex kruiden
1 paprika
100 gr gezeefde tomaten
70 gr maïs
60 gr kidneybonen
100 gr cherrytomaten
Zo maak je het
Bereidingstijd: 30 minuten
Kook de pandanrijst volgens de instructies op de verpakking.
Verdeel de rijst over twee kommen.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan. Fruit de ui met de knoflook aan.
Voeg het gehakt toe en bak op hoog vuur rul. Voeg tijdens het bakken de Tex-Mex kruiden toe.
Snijd de paprika in dunne reepjes en bak een paar minuten mee.
Voeg de gezeefde tomaten toe en bak even mee.
Verwarm de maïs en kidneybonen ongeveer 5 minuten in twee aparte pannetjes en giet af.
Snijd de cherrytomaten doormidden.
Maak de bowls op door het gehakt, maïs, kidneybonen en de cherrytomaten mooi te verdelen over de rijst.
Tips en tricks
Maakt het jou niet uit hoe je rijstbowl wordt opgemaakt? Warm de maïs en kidneybonen dan mee in dezelfde pan als het gehaktmengsel. Dit schep je dan samen met cherrytomaten bovenop de rijst.
Voedingswaarde (per persoon)
Kcal: 512
Eiwit: 26 gram
Koolhydraten: 64 gram
Vet: 17 gram
Vezels: 5 gram
Eet smakelijk!
Bron: Projectgezond
Comments