top of page

Mexicaanse rijstbowl

Na de sushi-, poké, sticky en tacobowls is het nu tijd voor de rijstbowls. Heb jij er al één gegeten? Wij trappen graag af met deze Mexicaanse rijstbowl. Een bakje vol smeuïge rijst afgetopt met Mexicaans gekruid gehakt en groenten. Wij weten zeker dat dit recept bij jouw favoriete Mexicaanse recepten komt te staan.



Wat heb je nodig? (twee personen)

120 gr pandanrijst

1 ui

1 teentje knoflook

150 gr rundergehakt

5 gr Tex-Mex kruiden

1 paprika

100 gr gezeefde tomaten

70 gr maïs

60 gr kidneybonen

100 gr cherrytomaten


Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Kook de pandanrijst volgens de instructies op de verpakking.

  • Verdeel de rijst over twee kommen.

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

  • Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan. Fruit de ui met de knoflook aan.

  • Voeg het gehakt toe en bak op hoog vuur rul. Voeg tijdens het bakken de Tex-Mex kruiden toe.

  • Snijd de paprika in dunne reepjes en bak een paar minuten mee.

  • Voeg de gezeefde tomaten toe en bak even mee.

  • Verwarm de maïs en kidneybonen ongeveer 5 minuten in twee aparte pannetjes en giet af.

  • Snijd de cherrytomaten doormidden.

  • Maak de bowls op door het gehakt, maïs, kidneybonen en de cherrytomaten mooi te verdelen over de rijst.


Tips en tricks

Maakt het jou niet uit hoe je rijstbowl wordt opgemaakt? Warm de maïs en kidneybonen dan mee in dezelfde pan als het gehaktmengsel. Dit schep je dan samen met cherrytomaten bovenop de rijst.


Voedingswaarde (per persoon)

Kcal: 512

Eiwit: 26 gram

Koolhydraten: 64 gram

Vet: 17 gram

Vezels: 5 gram


Eet smakelijk!


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en  Instagram?


36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page