top of page

Pindakaasdag

Pindabazen opgelet, vandaag is het de nationale pindakaasdag! Dus pak je bammetje met pindakaas en geniet er deze middag extra van! Geen zin in een boterham? Dan hebben wij hier ook nog een aantal heerlijke recepten die je met je favoriete goedje kunt maken. Want eerlijk waar, je kunt pindakaas op veel verschillende manieren gebruiken! So give it a try!


Wist jij dit al over pindakaas?

1. Een pinda is eigenlijk geen noot. Het is een peulvrucht en behoort tot de peulvruchtenfamilie, net als erwten, bonen en linzen.


2. Pindakaas werd in 1890 uitgevonden door een dokter uit St. Louis.


3. Pindakaas bestaat gemiddeld voor 40 procent uit vet. Maar wel bijna alleen maar gezonde, onverzadigde vetten (79 procent).


4. In Amerika en Canada noemen ze het beleg peanutbutter.


5. Maar toen het in Nederland in 1948 op de markt kwam, mocht dat niet onder de naam 'pindaboter'. De naam 'boter' verwees namelijk naar de enige echte roomboter, dit om verwarring met margarine te voorkomen. Er werd 'kaas' achter geplakt omdat de 'butter' werd vergeleken met leverkaas; ook broodbeleg waar geen kaas in zit.


6. Als je lijdt aan arachibutyrofobie dan ben je bang voor pindakaas die aan je gehemelte blijft plakken.


7. Pindakaas was in 1896 het eerste voedsel wat in een advertentie 'vervanger voor vlees' werd genoemd.


8. Een boterham 'oorlog' is pindakaas op een boterham met curry, mayonaise en uitjes.


9. Voor 500 gram pindakaas zijn ongeveer 1.100 pinda’s nodig.


Wist je dat je dit ook kunt doen met pindakaas??

1. Scheren


Geen scheerschuim bij de hand? Geen probleem! Door de aanwezige olie is pindakaas namelijk verzorgend en hydraterend, waardoor je er hele zachte benen van krijgt. Let wel op, als je allergisch bent voor pindakaas, dan is de kans op huiduitslag ook groot.


2. Stickertjes verwijderen


Wat wasbenzine kan, kan pindakaas ook! Smeer het op een stickertje, laat het vijf minuten zitten en: het stickertje vliegt er vanaf.


3. Haarmasker


Smeer wat pindakaas in de punten van je haar na het wassen. Laat het intrekken en spoel grondig met lauwwarm water uit. Niemand wil de hele dag naar pindakaas ruiken.


4. Kauwgum uit je haar halen


Het verwijdert niet alleen stickertjes van diverse oppervlakken, maar ook kauwgom uit je haar.


5. Leer schoonmaken


Ook als schoonmaakmiddel doet pindakaas het goed. Heb je een vlek op je leren bank? Breng wat pindakaas aan op een stoffen doekje en poets de vlek met ronde bewegingen weg.

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page