top of page

Dit kun je doen met die harde pindakaasresten onderin je pot

Disclaimer: dit werkt alleen voor 100% pindakaas. Sorry Calvé-lovers.


Weet jij niet wat je moet doen met die harde restjes pindakaas onder in je pot? Wat in ieder geval niet helpt - en wat je misschien wel hebt geprobeerd - is water toevoegen. Geloof ons, dat gaat de smaak niet beter maken. Maar je hoeft de pot ook zeker niet weg te gooien, want wij vertellen je wat je hiermee kunt doen.

Dit kun je doen met die harde pindakaasresten onder in je pot

Allereerst is het een goed idee om je pindakaaspot op de kop te bewaren. Als je de pot omdraait, heb je nooit meer dat laagje olie dat op je pindakaas blijft drijven. Of een harde laag pasta die onderaan de pot kleeft. Die olie mengt zich door het omkeren namelijk netjes door de hele pot. Is het al te laat, en kleven de harde pindakaasresten onderin de pot? Probeer dan onderstaande tips.


Je kunt je harde pindakaasresten in de nieuwe pot stoppen

Voordat je denkt: 'huh, dan heb ik harde pindakaas in de nieuwe pot?!' Nee, dat is niet het geval, wij hebben dit namelijk getest. Als je de oude, harde pindakaas uit de pot schraapt, en bovenin de nieuwe pot stopt, zorgt die olie ervoor dat de harde restjes weer zacht worden. Geniaal.


Kookroom toevoegen = satésaus!

Een creatievere oplossing: satésaus maken. Als je wat (vega) kookroom opwarmt in een pannetje en daar de harde pindakaasresten bij doet, heb je satésaus. Heerlijk bij rijst met sperzieboontjes.


Overnight oats in je potje pindakaas

Vooruit, nog een lekkere tip. Als je de (bijna) lege pot pindakaas vult met alle ingrediënten voor EEN GOEDE OVERNIGHT OATS BOWL, heb je de volgende ochtend een heerlijk ontbijt. En zijn je harde pindakaasresten als sneeuw voor de zon verdwenen.


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?


Bron: Menshealth

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page