top of page

Bewezen: het eten van pindakaas kan helpen om af te vallen


Veel mensen zijn dol op pindakaas (we are biggest fans!). Voor deze mensen is er goed nieuws: het eten van pindakaas zou namelijk kunnen helpen bij gewichtsverlies.

Pindakaas

Pindakaas kent tegenwoordig vele varianten. Veel mensen houden van dit smeuïge broodbeleg en eten het soms zelfs rechtstreeks met een lepel uit de pot. In pindakaas zitten veel proteïnes, maar helaas ook een heleboel calorieën. Toch betekent dit niet dat je pindakaas uit je dieet moet schrappen als je een paar kilo’s wilt verliezen. Wetenschappers zijn er zelfs van overtuigd dat het eten van pindakaas, gewichtsverlies zou kunnen bevorderen. Dit zou voornamelijk te maken hebben met de enkelvoudig onverzadigde vetten die onder andere in noten zitten.


Noten

Producten die enkelvoudig onverzadigde vetten bevatten hebben een positief effect op overgewicht, hartziektes en gewichtsverlies. Uit onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig een bepaalde hoeveelheid noten eten, makkelijker gewicht verliezen.


Pindakaas zorgt ervoor dat je langer vol zit, waardoor je minder snel ongezond gaat snacken. Daarnaast blijft door pindakaas je bloedsuikerspiegel in balans en krijg je tegelijkertijd wel voldoende vetten en vezels binnen. Wel is het belangrijk dat je op de verpakking van de pindakaas kijkt. Er moeten namelijk niet te veel suikers of zout zijn toegevoegd. Probeer opzoek te gaan naar een natuurlijke pindakaas.


Bestel jouw unieke Project New Me Pindakaas hier.28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page