top of page

Pistoletje vitello tonnato

De vertaling van vitello tonnato is: kalfsvlees met tonijnsaus. Een echte klassieker onder de Italiaanse recepten. Het originele gerecht wordt alleen niet met een pistoletje geserveerd. Toch kunnen wij je uit ervaring vertellen dat je door deze toevoeging een verrukkelijke lunch creëert.



Dit heb je nodig (twee personen)

2 volkoren (afbak)pistoletjes

60 gr tonijn (uitgelekt gewicht)

20 gr kappertjes

20 gr fritessaus

20 gr yoghurt

5 ml citroensap

60 gr fricandeau

10 gr rucola


Bereidingswijze:

Bereidingstijd: 10 minuten


  • Bak eventueel de pistoletjes af volgens de instructies op de verpakking.

  • Laat de tonijn uitlekken.

  • Doe de tonijn, de helft van de kappertjes, fritessaus, yoghurt, citroensap, peper en zout in een blender en meng tot een tonijnsaus.

  • Snijd de pistoletjes open en besmeer ze met de helft van de tonijnsaus.

  • Verdeel de fricandeau over de broodjes.

  • Verdeel de rest van de tonijnsaus over de broodjes.

  • Top af met de overige kappertjes en rucola.


Tips en tricks

De kappertjes kan je ook vervangen voor augurken.

Kalfsvlees is niet standaard te koop in de supermarkt. Wij hebben daarom fricandeau, een beleg van mals varkensvlees, gebruikt voor deze lunch.


Voedingswaarde (per persoon)

Kcal: 275

Eiwit: 21 gram

Koolhydraten: 36 gram

Vet: 10 gram

Vezels: 10 gram


Eet smakelijk!


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en Instagram?


8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page