top of page
Foto van schrijverprojectnewme

Recepten met Brinta

Helaas is de typische papsmaak van Brinta niet direct favoriet bij iedereen. Zeker mensen die als kind niet vaak pap gegeten hebben, zullen er echt even aan moeten wennen. Maar klinken de gezondheidsvoordelen jou toch iets te mooi om die pap omwille van de smaak opzij te schuiven?





Dan zijn er gelukkig genoeg manieren om dit ontbijtje aantrekkelijker te maken. Hieronder geven we je een handig lijstje met ingrediënten die je toe kunt voegen, plus wat combinaties die vast goed in de smaak zullen vallen!


1. Fruit


Fruit is eigenlijk altijd een perfect ingrediënt wanneer je je eten wat zoeter wilt maken, zonder dat je daarvoor meteen suiker of andere zoetmiddelen hoeft te gebruiken.


Appel en banaan zijn natuurlijk altijd goede opties, maar wie echt voor een zachte, zoete smaak gaat, kan ook voor bosvruchten kopen – sommige supermarkten verkopen die bevroren, dat is een stuk goedkoper en heel makkelijk om snel door je pap heen te roeren. Ook lekker voor een extra fris accent: voeg op het einde een scheutje citroensap of limoensap toe!


2. Noten en notenpasta


Brinta bevat langzame koolhydraten en eiwitten, maar de derde groep macronutriënten, die van de vetten, ontbreekt grotendeels. Afhankelijk van je doelstellingen kan het fijn zijn om die ook aan je ontbijt toe te voegen! Noten of notenpasta’s kunnen ideaal zijn om wat gezonde vetten binnen te krijgen, die je Brinta ook nog eens een rijkere smaak meegeven.


Let wel op dat die vetten natuurlijk relatief veel calorieën bevatten; het zijn verantwoorde calorieën, maar het is wel belangrijk om te kijken of ze in je dieet passen.


3. Chocola


Wie houdt er nu niet van chocola? Echte liefhebbers kunnen prima een lepel cacao door hun Brinta heen gooien, daarmee krijg je direct flink wat mineralen en antioxidanten binnen. Ook zijn er eiwitpoeders met chocoladesmaak die je in dit geval zou kunnen gebruiken, en geraspte extra pure chocola is ook een handig ingrediënt om je Brinta lekkerder te maken. Gebruik liever geen chocopasta, daar zitten meteen ontzettend veel suikers in!


4. Extra smaakmakers


Natuurlijk zijn er nog veel meer opties om je Brinta op smaak te brengen voor wie creatief nadenkt. Kaneel is een geliefd ingrediënt, en ook honing en geraspte kokos doet het bij veel mensen goed. Ga ook eens met lekkere combinaties aan de slag! ‘


Appeltaart-Brinta’ met appel, kaneel en rozijnen is bij veel mensen bijvoorbeeld een favoriet. Of wat dacht je van ‘snickers’, met cacao, pindakaas en stukjes banaan? Kokos met mango en bosvruchten? Alles is mogelijk!



Brinta recepten

Maar als je nu geen eiwitpoeder gebruikt om je pap op smaak te brengen, hoe maak je er dan iets lekkers van? Diezelfde brij gaat na een week ook wel vervelen, per slot van rekening. Om Brinta-verveling te voorkomen, hebben we vijf heerlijke Brinta recepten voor je op een rijtje gezet. Met fruit, kruiden en specerijen zorg je ervoor dat je ontbijt echt iets wordt om naar uit te kijken!


1. Appeltaart-Brinta


Het is een klassieker, maar dat maakt hem nog niet minder lekker: de ‘appeltaart’-variatie. Meng een lepeltje kaneel door je pap, en breng hem verder op smaak met appel en rozijn. Een handje walnoten is ideaal om wat extra gezonde vetten toe te voegen!


2. Pina colada


Zin in een zomers, tropisch ontbijtje? Kook de Brinta dan eens in kokosmelk, en voeg vervolgens stukjes (verse) ananas toe. Eventueel kun je het afmaken met wat extra geraspte kokos. Voor een extra uitgebreid ontbijt kun je natuurlijk ook andere vruchten als mango toevoegen.


3. Snickers


Snickers zijn bepaald niet gezond, maar we kunnen moeilijk ontkennen dat de chocola-pindacombinatie hemels is. Gelukkig kunnen we die ook op andere manieren eten! Voeg een lepel cacao, een geprakte banaan en een lepel pindakaas (suikervrij!) aan je Brinta toe. Voilà: eiwitten, koolhydraten én gezonde vetten in één maaltijd.


4. Chocola-rode vruchten


Een andere chocoladevariant: roer een paar lepels rode vruchten, geschaafde pure chocola en wat gehakte hazelnoten door de pap. Eventueel kun je er nog wat chiazaadjes aan toevoegen voor extra vezels.


5. Frisse aardbeien


Wie van een zoet en fris ontbijtje houdt, kan aardbeien en een scheutje citroensap door zijn Brinta roeren. Maak het af met wat citroenrasp en verse muntblaadjes voor een optimaal zomers effect. Eet smakelijk!


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?





104 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page