top of page

Appel-kaneel pannenkoekjes

Deze pannenkoekjes bak je voor iemand die je wil verrassen met een lekker ontbijtje. Je bakt ze dus sowieso voor jezelf en misschien voor iemand anders 😜.



Een extra leuke bijkomstigheid: als je deze pannenkoekjes bakt ruikt je hele huis lekker. Net als wanneer je een appeltaart bakt, alleen zijn deze pannenkoekjes veel sneller klaar!


Ingrediënten

6 stuks

2 eieren

240 gr kwark

75 gr bloem

8 gr bakpoeder

2 friszoete appels (bv. Elstar of Pink lady)

kaneel naar smaak


Bereidingswijze:


  • Klop de eieren los en meng met 150 gram kwark.

  • Roer de bloem, bakpoeder en een snuf zout goed door elkaar.

  • Meng de natte met de droge ingrediënten tot een glad beslag.

  • Rasp 1 appel en roer door het beslag.

  • Snijd de andere appel in blokjes en bestrooi met kaneel.

  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak de blokjes appel op middel vuur even aan en zet vervolgens apart.

  • Verhit opnieuw een scheutje olie in een koekenpan. Bak 6 pannenkoekjes aan beide kanten bruin. Draai de pannenkoekjes pas om als er aan de bovenkant luchtbelletjes zichtbaar worden.

  • Verdeel de pannenkoekjes over de borden. Beleg met de blokjes appel.

  • Serveer samen met de overige kwark.


Tips en tricks


Laat de pan goed heet worden voordat je het beslag in de pan doet.

Een soeplepel werkt goed om het beslag gelijkmatig in de pan te verdelen.

Doe de pannenkoekjes die je al gebakken hebt op een bord in de oven op ongeveer 50 graden. Zo blijven ze lekker warm.


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en  Instagram?



Comments


bottom of page