top of page

Roerbakschotel met gemarineerde kalkoen

Dit gerecht breng je op smaak met gemberwortel en ketjap.



Ingrediënten (2 personen)


200 gram kalkoenfilet

5 gram gember

2 theelepels ketjap manis

1 theelepel azijn

cayennepeper

500 gram spitskool

1 rode paprika

150 gram volkoren mie of noedels

2 eetlepels olie


Bereidingswijze:

  • Snijd de kalkoenfilet in blokjes.

  • Schil de gember en rasp fijn.

  • Marineer het kalkoenvlees 1 uur in de koelkast in een mengsel van de ketjap, azijn, cayennepeper en gember.

  • Maak de groente schoon. Snijd de spitskool in repen en de paprika in blokjes.

  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Verwarm de olie in een wok of braadpan. Bak de kalkoen in een paar minuten lichtbruin.

  • Voeg de paprika en spitskool toe en roerbak het gerecht in 8 minuten gaar.

  • Serveer de noedels erbij.


Ingrediënten over?

Gember:

Koop een groot stuk gember. Schil de gember, snijd in plakjes of rasp. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.


Voedingswaarden per persoon

Energie 520 kcal

Vet 14 gram

Waarvan verzadigd vet 3 gram

Koolhydraten 57 gram

Waarvan suikers 9 gram

Vezels 10 gram

Eiwit 37 gram

Zout 0,5 gram


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en  Instagram?


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page