Dit gerecht breng je op smaak met gemberwortel en ketjap.
Ingrediënten (2 personen)
200 gram kalkoenfilet
5 gram gember
2 theelepels ketjap manis
1 theelepel azijn
cayennepeper
500 gram spitskool
1 rode paprika
150 gram volkoren mie of noedels
2 eetlepels olie
Bereidingswijze:
Snijd de kalkoenfilet in blokjes.
Schil de gember en rasp fijn.
Marineer het kalkoenvlees 1 uur in de koelkast in een mengsel van de ketjap, azijn, cayennepeper en gember.
Maak de groente schoon. Snijd de spitskool in repen en de paprika in blokjes.
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de olie in een wok of braadpan. Bak de kalkoen in een paar minuten lichtbruin.
Voeg de paprika en spitskool toe en roerbak het gerecht in 8 minuten gaar.
Serveer de noedels erbij.
Ingrediënten over?
Gember:
Koop een groot stuk gember. Schil de gember, snijd in plakjes of rasp. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden per persoon
Energie 520 kcal
Vet 14 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 57 gram
Waarvan suikers 9 gram
Vezels 10 gram
Eiwit 37 gram
Zout 0,5 gram
Bron: Voedingscentrum
Comments