top of page

Smashed potatoes

Aardappels kan je op verschillende manieren klaarmaken. Gepofte aardappel, aardappel met schil of frites, het kan allemaal met aardappels. Wil je eens echt uitpakken en aardappels op een hele andere manier eten? Ga dan voor deze smashed potatoes.



Deze knapperige aardappels kan je natuurlijk met mes en vork eten, maar wij weten uit ervaring dat ze zo uit het vuistje het allerlekkerst zijn.


Ingrediënten

2 personen

400 gr krielen in schil

10 ml olijfolie

5 gr dille

3 gr knoflookpoeder

3 gr uienpoeder


Bereidingswijze:


Kook de krielen in de schil 10 minuten in water met wat zout.

Verwarm de oven op 220 graden.

Hak de dille fijn.

Snijd de krielen doormidden. Doe ze in een kom en meng ze met de olijfolie, knoflookpoeder, uienpoeder, de dille, peper en zout.

Stort de krielen op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze plat met de onderkant van een glas of beker.

Zet voor ongeveer 25 minuten in de oven.


Tips en tricks


Vervang de dille ook eens door chilipeper voor een pittige variant.


Voedingswaardes

Per persoon


225 Kcal

4 gram eiwitten

39 koolhydraten

5 vet

0 vezels


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en  Instagram?


Comments


bottom of page