Wacht maar, zodra je deze slawraps met gemarineerde kip en een geweldige pindadressing hebt geproefd, wil je deze elke week op tafel zetten! Dit is een gerecht waar alle smaken fantastisch samenkomen, hier maak je je smaakpapillen blij mee! Denk aan sappige, gemarineerde kippendijen, knapperige verse groenten, en een fluweelzachte pindadressing die perfect is voor die extra kick. En dan zijn we nog niet klaar, die crunch van grof gehakte pinda’s en een vleugje geroosterde kokosrasp…. Het water loopt je toch in de mond?!
Ingrediënten (2 personen)
3 el vissaus
1.5 el sojasaus
1 stuks limoen 1-2 extra om in partjes te serveren
1.5 el honing
0.5 el sesamolie
1 tenen knoflook
0.5 stukje gember van ca 1cm
200 gr kippendijfilet
2 el pindakaas
0.5 rode paprika
0.25 stuk winterpeen
0.25 stuk komkommer
0.5 stuk rode ui
0.5 krop romainesla
25 gr gezouten pinda's
1 el grove kokosraps
snuf peper en zout
Bereidingswijze:
Meng in een afsluitbaar bakje of in een ziplock zak 2 eetlepels vissaus, sojasaus, sap van 1 limoen, 1 eetlepel honing en sesamolie. Pers de tenen knoflook erboven. Raps de gember en meng erdoor. Leg de kippendijfilets in de marinade, sluit het bakje of de ziplockzak af en laat ongeveer 1 uur marineren in de koelkast. (Langer kan natuurlijk ook).
Maak de pindadressing door de pindakaas, 2 eetlepels honing, sap van 1 limoen, 4 eetlepels vissaus en ca. 100 milliliter water te mengen tot een gladde dunne saus.
Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in reepjes. Maak de wortel schoon en snijd in reepjes. Snijd de komkommer in plakjes, haal de schil van de ui en snijd in dunne ringen. Zet tot gebruik apart.
Haal de kip uit de marinade, dep wat droger met keukenpapier. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kip rondom bruin. Haal uit de pan, laat kort afkoelen en snijd in reepjes.
Haal de slabladeren los van de kropjes. Vul de sla bladeren met de gemarineerde kip en de gesneden groenten. Hak de pinda’s grof en strooi samen met de kokosrasp over de slawraps. Rol ze op als een wrap en zet ze eventueel vast met een prikker of een stukje keukentouw.
Zigzag de pindadressing over de wraps en serveer direct. Snijd de laatste 2 limoenen in partjes en geef bij de slawraps zodat je de saus en wraps aan tafel extra op smaak kunt brengen.
Bron: Miljuschka.nl
Comments