De Japanse smaak teriyaki ken je hoogstwaarschijnlijk al. Hij is enorm populair en daarom in de supermarkt veel te vinden in zakjes, pakjes, flesjes en potjes. Omdat zelfgemaakt het allerlekkerste blijft, delen wij graag onze variant van teriyakisaus met jullie.
Met teriyakisaus kan je alle kanten op, omdat de woksaus goed combineert met vlees en vis. Of je nu kiest voor een klassiek wokgerecht, zoals beef teriyaki. Of een keer gaat voor een variant met vis, zoals deze wraps met zalm. Teriyaki is gewoon altijd lekker!
Dit heb je nodig (twee personen)
Voor de teriyakisaus:
1 teentje knoflook
1 cm gember
50 ml water
40 ml sojasaus
5 ml sesamolie
5 gr suiker
1 paprika
100 gr Chinese kool
1 rode peper
150 gr zalmfilet
5 ml sesamolie
100 gr taugé
50 gr bosui
4 wraps (40 gr per stuk)
10 gr sesamzaad
Zo maak je het
Bereidingstijd: 30 minuten
Pers de knoflook.
Schil de gember en rasp fijn.
Doe de knoflook, gember, water, sojasaus, sesamolie en suiker in een pannetje en laat op laag vuur inkoken tot de teriyakisaus de gewenste dikte heeft.
Snijd de paprika en Chinese kool in dunne repen.
Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en hak de peper fijn.
Snijd de zalmfilet in blokjes en bestrooi met peper en eventueel wat zout.
Verhit de sesamolie in een wok en bak de zalmfilet totdat deze bijna gaar is. Haal uit de pan en zet even apart.
Bak in dezelfde pan van de zalmfilet zonder extra olie de paprika, rode peper en Chinese kool even aan.
Overgiet de taugé met kokend water en laat even uitlekken in een vergiet.
Voeg de taugé, zalmfilet en teriyakisaus toe aan de pan. Roer alles goed door en laat even doorwarmen.
Snijd de bosui in ringetjes.
Verwarm de wraps volgens de instructies op de verpakking.
Verdeel de zalmfilet en groenten over de wraps.
Garneer met de bosui en sesamzaadjes.
Tips en tricks
Teriyakisaus leent zich uitstekend om mee te variëren. Hou je niet van vis, kies dan bijvoorbeeld voor kip. Kies voor de wokgroenten die jij het lekkerste vindt en eet samen met wraps, rijst of noedels.
Voedingswaarde (per persoon)
Kcal: 559
Eiwit: 30 gram
Koolhydraten: 56 gram
Vet: 24 gram
Vezels: 5 gram
Eet smakelijk!
Bron: Projectgezond
Comments