Een snelle wrap met een pittige inhoud. De runderreepjes bakken we op hoog vuur knapperig en de bonen met verse tomaat, maken we op smaak met chilipoeder.
Door dit alles op een bedje van ijsbergsla te leggen, geven we dit gerecht een frisse ‘touch’ en nog meer bite.
Dit heb je nodig (twee personen)
1 ui
150 gr runderreepjes
150 gr kidneybonen
1 tomaat
chilipoeder
4 wraps
50 gr ijsbergsla
Bereidingstijd: 25 minuten
Snijd de ui in kwartringen.
Verhit een scheutje olie in een wok en bak de ui enkele minuten zachtjes aan.
Zet het vuur hoog. Voeg de runderreepjes toe. Bak de runderreepjes in 4 minuten rondom bruin.
Haal de ui en de runderreepjes uit de pan.
Spoel de kidneybonen af en snijd de tomaat in kleine blokjes.
Verwarm de kidneybonen met de tomatenblokjes in de pan waar de ui en runderreepjes in gebakken zijn.
Voeg de ui en de runderreepjes weer toe.
Maak het mengsel op smaak met peper en chilipoeder.
Verwarm de wraps volgens de instructie op de verpakking.
Beleg de wraps met de ijsbergsla. Verdeel het mengsel van runderreepjes en bonen over de wraps.
Rol de wraps op zet eventueel vast met een prikker.
Tips en tricks
Haal de runderreepjes indien mogelijk een uur van tevoren uit de koelkast en laat marineren in een scheutje olie met knoflookpoeder.
De kidneybonen kun je vervangen door een blikje bonenmix. De smaak wordt dan gevarieerder en minder specifiek.
Voedingswaarde (per persoon)
Kcal: 519
Eiwit: 30,3 gram
Koolhydraten: 62,9 gram
Vet: 14,9 gram
Vezels: 2,3 gram
Eet smakelijk!
Bron: Projectgezond
Comments