Tonijn is een veelzijdige vis. Wie de smaak ervan kan waarderen heeft vast al meerdere van onze recepten met tonijn klaar gemaakt. Van toastsalade tot sushibowl en pasta met tomatensaus tot aardappeltortilla. De tonijn vindt er een plekje om tot zijn recht te komen. Zo ook in deze wraps.
Lunch jij graag met een tuna melt? Dan zijn deze tonijnwraps echt iets voor jou!

Ingrediënten
2 personen
1 rode ui
1 paprika
70 gr maïs
160 gr tonijn (op water)
mespuntje chilipoeder
40 gr tomatenketchup
60 gr geraspte cheddar
4 wraps (40 gr per stuk)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de ui in halve ringen. Verhit een scheutje olie en fruit de ui aan op middelhoog vuur.
Snijd de paprika in blokjes en bak even mee.
Laat de maïs en tonijn uitlekken en voeg toe.
Maak het geheel op smaak met de chilipoeder en roer de ketchup erdoor.
Verdeel het groente-tonijnmengsel over het midden van de wraps.
Verdeel hierover heen de cheddar.
Rol de wraps op en zet ze eventueel vast met een cocktailprikker.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de wraps erop. Zet voor ongeveer 5 minuten in de oven.
Tips en tricks
Wanneer je een blikje tonijn (op water) laat uitlekken houd je ongeveer 110 gram tonijn over.
De tonijn kan je in dit recept ook heel goed vervangen door kip.
Je kunt de wraps ook bereiden in een contactgrill. Ze zijn dan klaar wanneer de wraps krokant zijn.
Voedingswaardes
Per persoon
514 Kcal
27 gr eiwitten
67 gr koolhydraten
17 vet
7 vezels
Bron: Projectgezond.nl
Comments