top of page

Tonijnwraps met cheddar

Foto van schrijver: projectnewmeprojectnewme

Tonijn is een veelzijdige vis. Wie de smaak ervan kan waarderen heeft vast al meerdere van onze recepten met tonijn klaar gemaakt. Van toastsalade tot sushibowl en pasta met tomatensaus tot aardappeltortilla. De tonijn vindt er een plekje om tot zijn recht te komen. Zo ook in deze wraps.


Lunch jij graag met een tuna melt? Dan zijn deze tonijnwraps echt iets voor jou!



Ingrediënten

2 personen

1 rode ui

1 paprika

70 gr maïs

160 gr tonijn (op water)

mespuntje chilipoeder

40 gr tomatenketchup

60 gr geraspte cheddar

4 wraps (40 gr per stuk)


Bereidingswijze


  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Snijd de ui in halve ringen. Verhit een scheutje olie en fruit de ui aan op middelhoog vuur.

  • Snijd de paprika in blokjes en bak even mee.

  • Laat de maïs en tonijn uitlekken en voeg toe.

  • Maak het geheel op smaak met de chilipoeder en roer de ketchup erdoor.

  • Verdeel het groente-tonijnmengsel over het midden van de wraps.

  • Verdeel hierover heen de cheddar.

  • Rol de wraps op en zet ze eventueel vast met een cocktailprikker.

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de wraps erop. Zet voor ongeveer 5 minuten in de oven.


Tips en tricks


Wanneer je een blikje tonijn (op water) laat uitlekken houd je ongeveer 110 gram tonijn over.

De tonijn kan je in dit recept ook heel goed vervangen door kip.

Je kunt de wraps ook bereiden in een contactgrill. Ze zijn dan klaar wanneer de wraps krokant zijn.


Voedingswaardes

Per persoon


514 Kcal

27 gr eiwitten

67 gr koolhydraten

17 vet

7 vezels


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en  Instagram?




Comments


bottom of page