top of page

Visburger

Bijgewerkt op: 21 aug. 2021

Dit is echt een leuk en lekker recept om te maken! In eerste instantie waren we een beetje bang dat het een raar ‘prutje’ zou worden in de keukenmachine maar dat was beslist niet het geval. Wel opletten dat je niet te lang mixt, want dan gebeurt het ongetwijfeld wel.


In dat opzicht zou je er zelfs voor kunnen kiezen om de kabeljauw gewoon met een mes fijn te hakken, dan weet je zeker dat het geen smurrie wordt. Alleen ben je dan wel wat langer bezig. Onze voorkeur gaat dus uit naar de keukenmachine, maar dan moet je wel even scherp blijven 🙂


Wij hebben heerlijk gegeten van deze burger en vinden het zo nu en dan een leuke variant op de ‘gewone’ hamburger. Bovendien kun je van deze visburgers ook heerlijke broodjes 'ham' burger maken.


Dit heb je nodig (twee stuks)

200 gr kabeljauw

10 gr peterselie

1 ei

10 gr maizena

10 gr rode currypasta

10 gr vissaus

Zo maak je het


Bereidingstijd: 15 minuten


  • Snijd de kabeljauw in stukken van ongeveer 1 bij 1 cm. Hak de peterselie even grof door.

  • Doe de kabeljauw samen met het ei, de maizena, currypasta, vissaus, peterselie en wat peper en zout in de blender of keukenmachine. Vermaal het zodanig dat je er goede burgers van kunt vormen, maar er nog wel structuur in zit. Niet helemaal tot puree dus 🙂

  • Verdeel het mengsel in tweeën en vorm er mooie burgers van.

  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de burgers in drie tot vier minuten per kant mooi bruin en gaar.


Tips en tricks

In plaats van kabeljauw kun je voor dit recept ook prima tilapia, pangasius of andere witvis gebruiken.


Voedingswaarde (per persoon)

Kcal: 171

Eiwit: 19,5 gram

Koolhydraten: 5,6 gram

Vet: 7,6 gram

Vezels: 0,4 gram


Eet smakelijk!




14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page