Wanneer je deze wentelteefjes ‘s morgens als ontbijt serveert maak je meteen indruk. Kies voor het ultieme Valentijnsgevoel voor aardbeien bij de wentelteefjes. Natuurlijk mag je het brood ook in de vorm van een hartje snijden.

Ingrediënten
2 personen
150 ml melk
1 ei
1 tl kaneel
1 zakje vanillesuiker
30 gr roomboter
4 sneeën (wit) brood
150 gr vers fruit (bv. banaan of aardbei)
150 ml vanillevla
Bereidingswijze
Neem een diep bord of ovenschaal en meng daarin de melk, het ei, de kaneel en de vanillesuiker tot een beslag.
Verhit (een deel van) de boter in de koekenpan.
Leg elke boterham ongeveer 10 seconden per kant in het beslag. Doe dit pas zodra het brood direct daarna de pan in kan.
Bak de wentelteefjes in zes minuten mooi goudbruin. Dus ongeveer drie minuten per kant.
Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukken.
Leg de wentelteefjes op een bord en versier ze met vers fruit en vanillevla.
Tips en tricks
Wentelteefjes kun je perfect maken met oud brood. Dit valt namelijk minder snel uit elkaar dan vers brood.
Je kunt de wentelteefjes serveren met fruit naar keuze. Lekkere ideeën zijn bijvoorbeeld banaan, aarbdei, mango, frambozen, blauwe bessen en bramen.
Werk met een goed hete pan zodat de wentelteefjes lekker krokant worden aan de buitenkant. Let wel op dat ze niet verbranden.
Voedingswaardes
Per persoon
403 Kcal
14 gram eiwitten
59 gram koolhydraten
13 gram vet
3 gram vezels
Bron: Projectgezond.nl
Comments