top of page

Amerikaans roerei

Een gekookt ei of een gebakken ei is altijd een lekkere toevoeging aan je ontbijt. Naast dat een ei lekker is, krijg je ook meteen een portie eiwitten binnen. Wil je eens iets anders dan een gewoon gekookt of gebakken ei dan hebben wij nog wel een paar ideetjes voor je om een feestelijk ontbijt op tafel te zetten.



Dit Amerikaans roerei smaakt heerlijk op een sneetje getoast brood of een cracker. Simpel maar smaakvol.


Dit heb je nodig (één persoon)

2 eieren

5 gr boter

peper en zout


Bereidingswijzen:

Bereidingstijd: 8 minuten


  • Klop de eieren goed los met peper en zout.

  • Laat een pan warm worden op laag vuur.

  • Smelt de boter in de pan.

  • Giet de losgeklopte eieren in de pan en laat even met rust.

  • Begin met een spatel strepen te trekken door de pan als de eieren aan de onderkant beginnen te stollen. Als de eieren net stevig genoeg zijn, begin dan om te scheppen.

  • Maak de stukjes zo klein als je wilt, maar zet vooral het vuur op tijd uit. De pan blijft nog even heet en het ei zal nog verder garen.


Tips en tricks

Zet het vuur uit als de eieren nog glazig zijn. Door de hete pan garen ze nog verder door. Onze ervaring is dat je al gauw ‘te laat’ bent met het uitzetten van het vuur.

Je kunt zelf kiezen hoe gaar je de eieren wilt eten. Let wel op dat je ze niet te lang door laat garen. Dan worden de eieren droog.


Voedingswaarde (per persoon)

Kcal: 172

Eiwit: 11 gram

Koolhydraten: 1 gram

Vet: 13 gram

Vezels: 0 gram


Eet smakelijk!


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en Instagram?



16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page