Wat een feest!
Erg makkelijk te maken en iedereen vindt deze geweldig!
Ingrediënten
50 gram rozijnen
2 eetlepels geschaafde amandelen
5 dadels, zonder pit (25 gram)
100 gram havermout
2 theelepels koek- of speculaaskruiden
1 appel
Bereiding
Was de rozijnen en laat ze 10 minuten in wat water wellen.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Laat zet afkoelen en hak ze klein.
Snijd de dadels in kleine stukjes.
Laat de rozijnen uitlekken.
Doe de havermout met de koek- of speculaaskruiden in een kom en voeg de dadels en de rozijnen toe.
Was de appel en rasp hem met een handrasp. Voeg direct toe aan het havermoutmengsel.
Kneed het mengsel met de hand tot een samenhangend deeg.
Vorm er balletjes van en wentel ze door de gehakte amandelen.
Ingrediënten over?
Dadels:
Bewaar dadels in een afgesloten bakje op een droge, koele, donkere plaats. Ze blijven maanden goed.
Ze zijn ook heerlijk in een hartig gerecht, zoals deze couscous met dadels en gemarineerde kip.
Voedingswaarden per persoon
Energie 55 kcal
Vet 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram
Koolhydraten 9 gram
Waarvan suikers 5 gram
Vezels 1 gram
Eiwit 1 gram
Zout < 0.1 gram
Bron: Voedingscentrum.nl
Comentários