top of page

Warme appel met noten en kaneel

Heb je lekkere trek? Dit gezonde tussendoortje kun je altijd maken! Doordat je de appel verwarmt en vermengt met kaneel en noten, eet het nét even anders en lekkerder.



Dit tussendoortje kun je het hele jaar door maken. Appels zijn namelijk elke seizoen te koop in de supermarkt, en ook nog eens relatief goedkoop. Toch begint het echte appelseizoen in september, dan zijn de appels het allerlekkerst. Wij hebben deze lekkere fruitsoort gecombineerd met kaneel en noten: een gouden combinatie! Je ziet dit dan ook in veel recepten terugkomen. Het proeft een beetje als appeltaart en je hele huis ruikt er lekker door. Tegen deze snack hoef jij geen nee te zeggen!


Ingrediënten

1 appel

1 tl kaneel

10 walnoten gehakt

1 tl kokosrasp


Bereidingswijze

  • Was de appel goed en snijd in kleine stukjes.

  • Zet een pannetje op het vuur en doe hier de appelblokjes in met een klein beetje water (ongeveer een eetlepel).

  • Voeg de kaneel toe en warm op zacht vuur langzaam door.

  • Serveer je warme appelstukjes met gehakte walnoten en een beetje kokosrasp.


Populaire fruitsoort

De appel is een van de populairste fruitsoorten. Het gezegde luidt niet voor niets ‘an apple a day, keeps the doctor away‘. Appels bevatten namelijk veel voedingsvezels. Wist jij bijvoorbeeld dat één appel ongeveer 10% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid voedingsvezels bevat? Daarnaast hebben de antioxidanten in appels een positieve werking op het verouderingsproces in het lichaam. Appels zijn lekker sappig en je kan er eindeloos mee variëren. Wij houden van dit fruitsoort, jij ook? Laat het ons weten.


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?





Bron: MA

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page