top of page

Hawaiian coleslaw

Witte kool is deze maand (september) een seizoensproduct.


Ingrediënten

stuk witte kool (ca. 300 gram)

1 flinke winterwortel

100 gram verse ananas

1 eetlepel slasaus, 25% olie

2 eetlepels halfvolle yoghurt

2 theelepels citroensap

mespunt gemberpoeder

1 (oude) volkoren boterham

stukje ui

150 gram rundergehakt

peper

1 eetlepel vloeibare margarine

1 eetlepel ongezouten pinda's

2 bruine bolletjes

Bereiding

1. Schaaf of snijd de witte kook in fijne reepjes.

2. Schrap de wortel, was hem en rasp hem grof.

3. Snijd de ananas in stukjes.

4. Maak een sausje van de slasaus, de yoghurt, het citroensap en het gemberpoeder.

5. Meng het sausje en de ananas door de groente en laat dit een paar uur intrekken.

6. Week het brood in een lepel water.

7. Snijd het stukje ui klein.

8. Maak het gehakt aan met het geweekte brood, de ui en peper.

9. Vorm er 2 schijven van.

10. Bak de gehaktschijven in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.

11. Hak de pinda's heel fijn en strooi ze over de coleslaw.

12. Snijd de broodjes open, schep er wat coleslaw op en leg er een  gehaktschijf op. Geef de rest van de coleslaw erbij.

Ingrediënten over?

Stuk kool:

Verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast.

Voedingswaarden per persoon

Recept

Energie 570 kcal

Vet 25 gram

Waarvan verzadigd vet 7 gram

Koolhydraten 50 gram

Waarvan suikers 20 gram

Vezels 15 gram

Eiwit 30 gram

Zout 1,1 gram






27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page