top of page

Kip kerrie met ananas

Dit recept is makkelijk en snel klaar, en zelf kip kerrie maken is ook zoveel lekkerder dan uit een pakje! We maken de saus op basis van een roux met bouillon. Serveer de kip kerrie met rijst en sperziebonen. Probeer het zelf maar!



Benodigdheden voor 4 personen

400 gr kipdijfilets

1 rode paprika

250 gr ananas (vers)

1 ui

2 knoflooktenen

handjevol verse koriander

halve limoen

500 ml kippenbouillon

1 el kookroom

1 el kerriepoeder

2 el bloem

1 tl chilivlokken

peper en zout

olijfolie


Bereidingswijze:

  • Pocheer de kip gaar in de bouillon. Dit doe je door de kip op een zacht vuur in de bouillon te laten garen. De bouillon mag niet te hard koken anders wordt de kip droog. Leg de kipdijfilets apart en bewaar de bouillon.

  • Snijd de rode paprika in blokjes en de ui en knoflook fijn.

  • Fruit de ui en de knoflook aan in wat olijfolie. Voeg de paprikablokjes toe en bak deze mee.

  • Voeg de kerriepoeder en de chilivlokken toe en bak de kruiden mee.

  • Voeg vervolgens de bloem toe en bak dit mee totdat de bloem zanderig aanvoelt.

  • Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en roer net zo lang tot er een gladde saus ontstaat. Is de saus te dik? Voeg dan nog wat extra bouillon toe.

  • Snijd de kip en verse ananas in stukken. Voeg dit allebei aan de saus toe.

  • Maak de saus romig door een scheutje kookroom toe te voegen.

  • Breng de kip kerrie op smaak met peper en zout en garneer met de verse koriander en partjes limoen.

  • Serveer de kip kerrie met rijst en sperziebonen.


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en Instagram?




19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page