Dit recept is makkelijk en snel klaar, en zelf kip kerrie maken is ook zoveel lekkerder dan uit een pakje! We maken de saus op basis van een roux met bouillon. Serveer de kip kerrie met rijst en sperziebonen. Probeer het zelf maar!
Benodigdheden voor 4 personen
400 gr kipdijfilets
1 rode paprika
250 gr ananas (vers)
1 ui
2 knoflooktenen
handjevol verse koriander
halve limoen
500 ml kippenbouillon
1 el kookroom
1 el kerriepoeder
2 el bloem
1 tl chilivlokken
peper en zout
olijfolie
Bereidingswijze:
Pocheer de kip gaar in de bouillon. Dit doe je door de kip op een zacht vuur in de bouillon te laten garen. De bouillon mag niet te hard koken anders wordt de kip droog. Leg de kipdijfilets apart en bewaar de bouillon.
Snijd de rode paprika in blokjes en de ui en knoflook fijn.
Fruit de ui en de knoflook aan in wat olijfolie. Voeg de paprikablokjes toe en bak deze mee.
Voeg de kerriepoeder en de chilivlokken toe en bak de kruiden mee.
Voeg vervolgens de bloem toe en bak dit mee totdat de bloem zanderig aanvoelt.
Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en roer net zo lang tot er een gladde saus ontstaat. Is de saus te dik? Voeg dan nog wat extra bouillon toe.
Snijd de kip en verse ananas in stukken. Voeg dit allebei aan de saus toe.
Maak de saus romig door een scheutje kookroom toe te voegen.
Breng de kip kerrie op smaak met peper en zout en garneer met de verse koriander en partjes limoen.
Serveer de kip kerrie met rijst en sperziebonen.
Bron: UitPaulineskeuken
コメント