top of page

Feit of fabel: ’s Ochtends direct gaan sporten werkt motiverend

Is sport en beweging ver te zoeken in jouw routine? Je hebt dan ongetwijfeld al weleens als wijze raad gehoord dat je dan direct bij het uit bed komen moet gaan sporten, omdat je in de ochtend meer gemotiveerd zou zijn om te gaan sporten dan in de avond. Dan heb je er immers al een hele (werk)dag opzitten en zit je er niet op te wachten om dan ook nog eens te gaan sporten. Het gevolg: je gaat niet naar de gym, maar heerlijk je favoriete serie "bingen" met een zak chips. Maar is in de ochtend gaan sporten dan écht de ideale manier om je motivatie weer terug te vinden? Wij leggen je uit hoe het zit én geven je tips en tricks om sporten weer onderdeel te maken van je dagelijkse routine.
Begin in de keuken


Allereerst: je kunt trainen wat je wilt, of dat nou in de ochtend of in de avond is, maar het begint allemaal in de keuken. Daar bouw jij je brandstoffen. Voeding is het allerbelangrijkste. Na drie broodjes kroket voel je al snel dat je niet genoeg energie hebt om te trainen en dat werkt demotiverend. Om het sporten goed te kunnen volhouden is je brandstof heel belangrijk, zodoende heb je een goede basis voor je workout.


Wanneer je het beste kan sporten is geheel aan jou, daar is geen perfecte tijd voor. Voor de één werkt het goed om ’s ochtends voor het werk te gaan sporten en de ander heeft ’s avonds meer energie.

En zeker in de zomerperiode is dat voor iedereen heel verschillend. Voel je niet gedemotiveerd als je een weekje op vakantie bent geweest of rust hebt genomen. Je lichaam heeft ook tijd nodig om te rusten en zo’n weekje even relaxen kan zeker geen kwaad. Toch is het op gegeven moment wel weer tijd om te beginnen met bewegen.

Laat de motor weer draaien Laat je lichaam eerst weer wennen aan de oefeningen en begin met een lage intensiviteit. Als je al een tijdje niet hebt gesport moet je lichaam wennen aan de belasting die het een tijdlang niet heeft gekregen. Het belangrijkste is dát je beweegt; die motor moet weer gaan draaien. En doe iets wat je leuk vindt!

Begin met activiteiten die makkelijk vol te houden zijn en vraag niet meteen te veel van jezelf.


Met deze tips ben jij binnen no time weer back in te game:


Tip 1. Ga 3 à 4 keer in de week wandelen


Wandelen! Stappenteller aan en gaan. Begin met een klein rondje en tel er elke keer vijf minuten bij op. Begin bijvoorbeeld met een kwartiertje heen en een kwartiertje terug, de volgende keer twintig minuten heen en twintig minuten terug. Zo bouw je het langzaam op, maar ben je toch elke keer tien minuten extra aan het wandelen en ga je als een speer!


Tip 2. Op naar het zwembad


Zwemmen is ook absoluut een aanrader. Ook dit kun je rustig opbouwen en iedere keer een paar extra baantjes pakken. Het fijne aan zwemmen is dat je wordt gedragen door het water én het is een goede cardio. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon heerlijk met dit warme weer en is het zwembad sowieso al de fijnste plek om te zijn.


Tip 3. Zoek een sportmaatje!


Een sportmaatje motiveert veel mensen omdat je het sporten dan niet meer alleen hoeft te doen. Als je zelf af wil zeggen, zeg je automatisch ook voor de ander af en stel je twee mensen teleur. Ook zijn er veel leuke oefeningen die je met z’n tweeën kunt doen waarbij je jezelf én de ander helpt.Kortom: in de ochtend gaan sporten om je motivatie voor een gezonde leefstijl weer terug te vinden is absoluut een fabeltje. Jij voelt zelf als geen ander aan wat voor jou een geschikt moment is om te gaan sporten. Probeer je motivatie weer terug te vinden met bovenstaande tips en probeer om er (weer) een routine van te maken. En vergeet niet dat het allemaal in de keuken begint: een gezond voedingspatroon zorgt ervoor dat je voldoende brandstof hebt om die workout te gaan doen.


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?Bron: RTL.nl34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page