top of page

Recensie Christel Heukers


Hoihoi allemaal,


Twee jaar geleden is een vriendin van mij gestart met het 12 weken programma van Project New Me. Met veel enthousiasme vertelde ze mij er over, waardoor ik ook erg enthousiast raakte.


De stap zetten naar een gezond leven was voor mij wel lastig dus heb ik het een tijd laten rusten. Maar met in mijn achterhoofd de gedachte dat ik soms toch niet heel gezond bezig ben betreffende voeding en beweging. Samenwonen kwam in tussentijd naar voren, lekker uitgaan met vriendinnen, feestje hier en feestje daar. Dit hielp allemaal niet echt mee.

Totdat ik er tegenaan liep dat ik niet meer lekker in mijn vel zat afgelopen december 2023.


Nu was het dan echt zover. Ik wilde iets veranderen aan mijn leefstijl zodat ik weer blij met mijzelf kon zijn. Leuke kleren kopen of bijvoorbeeld lekker de zomer vieren waar ik van hou.


December 2023 heb ik een gesprekje gehad met Linda. Een gesprek waar ik enorm tegenop zag, omdat je dan toegeeft aan onzekerheden. Lastig maar een erg vertrouwd gesprek. Na dit gesprek waren er geen twijfels meer. Alleen maar enthousiasme om zo snel mogelijk te starten.


8 januari 2024 mocht ik er echt aan geloven. Wegen, meten, foto’s maken en mijn eerste personal training. Heftig zeg! Maar wat geeft dat een voldaan gevoel en een prikkel om door te zetten om mijn doel te bereiken. Een doel dat er twee jaar geleden ook al was, maar waar ik geen lef voor had om het in te zetten.


Zes weken hard sporten door middel van personal training van Mark en Linda waar veel geklets naar voren is gekomen en vooral ook fijne adviezen waar ik verder mee kan. Groepslessen waar ik gezellig en enthousiast sporten heb leren kennen die mij ook motiveren om verder te gaan.


En tot slot een voedingsschema wat ik op volg. In de eerste zes weken voelde het als een achtervolging. Feestjes met drankjes, maar wat mag ik wel of niet drinken? Weekendjes weg met gezelligheid en hapjes, mag ik dit wel eten? Maar ook het gevoel van honger ervaren en dan toch niet in de verleiding komen om een tussendoortje te nemen. Heftige weken maar na twee weken werd dit gevoel zeker minder. Ik werd vrienden met de keukenweegschaal.


De zesde week was het moment van de tussenstand: spannend spannend, want had ik het wel goed gedaan? Linda en ik waren in gesprek over voeding. Vragen werden beantwoord en de weegschaal liet het bewijs zien dat ik op de juiste weg was. Nu doorzetten.


Laatste zes weken braken aan. De keukenweegschaal probeerde ik meer achterwege te laten, want een heel leven met altijd een keukenweegschaal zag ik niet zitten. Ik wil normaal leven met weinig verandering. Ik ging me vooral storten op bewustwording. Dit ging eigenlijk vanzelf.


Ook het sporten ging steeds beter. Gewicht bij krachttraining werd steeds meer en de conditie is ook vooruit gegaan door de Crossfit. Ik heb steeds beide groepstrainingen om en om gedaan om de afwisseling te behouden, dit is zeker een aanrader. Dan wordt het nooit saai.


Voor je het weet zit je op week 12. De weken vlogen voorbij. Ook dit moment was weer erg spannend. Voor de derde keer met Linda aan tafel voor het afronden van het programma: wegen, meten en foto’s. Er ging van alles door mijn hoofd. Heb ik het goed gedaan? Had ik de keukenweegschaal toch wel moeten blijven gebruiken? Heb ik mijn doel bereikt? Had ik nog meer kunnen doen? Linda liet me goed merken dat deze gedachten niet nodig zijn.


Twaalf weken verder, 10 kg lichter. Een droom die uit is gekomen. Ik had nooit kunnen bedenken dat ik dit zou kunnen behalen. Dat ik me prettig voel in mijn lijf, in mijn kleding en tijdens activiteiten uitvoeren. Hierin heeft mijn omgeving erg geholpen. Mijn vriend, vrienden, familie en kennissen hebben mij gesteund en gemotiveerd om door te zetten. Ik heb mijn moeilijke dagen zeker gehad met feestjes en weekendjes weg.


Maar ik kan zeggen dat ik mijn nieuwe ‘ik’ heb gevonden.


Christel Heukers
118 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page