top of page

Recensie Fleur Jongman
2 jaar geleden ben ik bij Linda gekomen voor hulp voor de strijd tegen anorexia. Hier mijn verhaal en mijn ervaringen erbij.


Samen met mijn moeder trainde ik bij sportschool B-active waardoor ik Linda al wel een beetje kende. Ik kan me nog goed herinneren dat Linda midden 2019 naar ons toekwam en vertelde dat ik niet heel veel meer moest gaan afvallen en dat als ik hulp nodig had ik bij haar kon komen. Hier zat ik nog in de ontkenning van mijn eetstoornis dus ik deed er niet veel mee.


Vervolgens werd ik dat zelfde jaar nog gediagnostiseerd met anorexia nervosa en lag continu op het randje van een ziekenhuisopname. Ik had dus degelijk wel een eetstoornis. Met een spoedaanmelding kwam ik in behandeling maar er veranderde niet veel en bleef afvallen. Eind 2019 besloot ik dan toch om naar Linda toe te gaan. Uiteindelijk het contact weer voor een tijdje verloren. Het ging slechter en slechter met mij waardoor ik op de SEH belande en opgenomen zou worden. Ik sloot me af voor de wereld, ging eigenlijk niet meer naar school en had met niemand meer contact. Leven werd overleven, ik had meer hulp nodig.


April 2020 besloot ik opnieuw contact op te nemen met Linda. Waar ik stiekem hoopte op een leuk trainingsschema was dit echter niet het geval. Ik moest meer aankomen en meer gaan eten. Stimulerend om mijn eetlijst te verhogen deed ik dit. Door mijn depressie wist ik niet goed waarvoor ik het allemaal deed, ik wou alleen maar trainen. Zo was mijn doel om weer te mogen trainen. Natuurlijk is dit niet een doel om je eetstoornis mee te overwinnen, wel hielp mij dit om de eerste stappen toch te gaan zetten. Uiteraard ging dit met ups en downs, maar ik at al een stuk meer dan voorheen. Helaas begon ik naast mijn eetstoornis andere coping mechanismes in te zetten, maar ook hierover kon ik eerlijk zijn. Linda bood veel hulp aan en ik mocht haar altijd appen. De maanden daarop gingen met ups en downs, ik kwam zelfs al wat kilo’s aan, waardoor ik Linda weer eens in paniek een app stuurde. Hoe vaak Linda me niet verteld heeft dat gewicht niets zegt, dat het beter zal worden en motiverende appjes stuurde, Dat deed me altijd goed! :)


Naarmate de tijd vorderde begon ik steeds meer naar mijn lichaam te luisteren, behaalde een ‘gezond’ gewicht en mocht een maand proberen te trainen. Die maand werd niet verlengd, mijn eten ging achteruit. Om de week ging ik naar Linda om te praten. Dit werkte heel motiverend. Waar de GGZ instanties vooral praten over wat beter moet en wat de gevolgen zijn van je gedrag, deed Linda dit anders, ze praat in de positieve zin, wat allemaal wel weer kan als ik zou herstellen, hoe ik mij fijner zou gaan voelen en vertelde me hoe mooi het leven kan zijn. Linda is positief en denkt super fijn mee! Ik vond het heel erg fijn dat iemand die veel van sport/voeding etc. afwist, mij een spiegel kon voorhouden en advies kon geven op het stuk dat bij mij enorm verstoord was. Tijdens de gesprekken is Linda heel vriendelijk, en heeft geen oordeel over wat je verteld waardoor ik al snel vertrouwen in Linda had en steeds opener. Linda hielp me niet alleen met het stukje lichaam/eten/denken maar veel breder dan dat. Laten nadenken over wat ik leuk vind, waar ik vrolijk van word, wat ik wil gaan bereiken, hoe ik positief kon gaan denken etc. Zo vroeg ze of ik een blog wou schrijven voor de site van Project New Me, ik kwam erachter dat ik dit ontzettend leuk vond en dat ik het vaker wou doen waardoor ik uiteindelijk een eigen website Daily-Balance voor blogs ben begonnen over o.a. over eetstoornissen.


In de maanden daarna werd mijn eetstoornis langzaam weer sterker en werden de mindere momenten weer steeds erger waardoor ik opnieuw steeds vaker eten begon te weigeren. Uiteindelijk besloot ik samen met mijn behandelaar om te stoppen met school en te gaan voor een kliniekopname. Helaas kreeg ik in de wachttijd van de opname een plotselinge terugval, ik belande in het ziekenhuis aan de sondevoeding. Na mijn ontslag kon ik bijna meteen door naar de kliniek.

Of ik nou aan de sondevoeding hing, in de kliniek zat of dat het goed ging, Linda kon overal de positieve dingen uithalen en motiveren. Hierdoor probeerde ik dit zelf ook steeds vaker en begon ik naast de negatieve dingen ook de positieve dingen te zien.


Na mijn kliniek opname mocht ik dan eindelijk echt gaan trainen! Linda maakte een trainingsschema en legde me alles uit. Er werd me duidelijk verteld onder welke voorwaarde en omstandigheden betreft me voeding en gewicht dit wel en niet kon doorgaan. Lastig, maar wel heel erg goed! Voor de training had ik veel spanning door mijn lichaam, maar Linda stelde me altijd gerust waardoor ik het uiteindelijk heel erg leuk vond! :)


Al met al ervaar ik Linda als een heel fijn, vertrouwd persoon die veel af weet van waar ze voor is. Kijkt echt naar je als persoon zelf en staat er voor je als je een luisterend oor nodig hebt. Ik ben super dankbaar voor haar hulp en zou Linda zeker aanraden! Dankjewel Linda! <3


Liefs,

Fleur Jongman


Website: Daily-BalanceVolg je Project New Me al op Facebook en Instagram?


201 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page