top of page

Tien manieren om je deadlift te perfectioneren

Want een betere deadlift staat gelijk aan meer gewicht liften.De deadlift is de perfecte compoundoefening om je hele lichaam sterker mee te maken, mits je ‘m perfect uitvoert. Doordat er veel spanning op je ruggenwervel staat, liggen blessures op de loer. Om de kans hierop te verkleinen hebben we 10 tips om je deadlift te perfectioneren om een rijtje gezet. Zuig de informatie op, en kletteren met die stang!


Voordat je aan het deadliften slaat: het belangrijkste is dat je begint met een gewicht dat je gemakkelijk tien keer de lucht in krijgt. Bouw het gewicht pas op wanneer je deadlift vrijwel perfect is. Hieronder lees je hoe je dat doet.


10 tips om je deadlift te perfectioneren


1. Rol de stang bijna tegen je schenen aan. Tijdens het deadliften moet de stang langs je lichaam omhoog. Doe je dit niet? Dan krijg je geheid rugklachten.


2. Je voeten staan op heupbreedte en je tenen mogen iets naar buiten wijzen.


3. Duw je heupen zo ver mogelijk naar achteren en pak de stang op schouderbreedte vast. Je handen zijn ongeveer onder je schouders.


4. Buig je knieën en strek je rug. Duw je borst zoveel mogelijk omhoog (alsof-ie aan een touwtje zit waaraan getrokken wordt).


5. Duw je knieën naar buiten en zorg dat je rug recht is. Je moet er (bij wijze van spreken) een liniaal langs kunnen leggen.


6. Terwijl je de stang vastgrijpt, duw je je schouderbladen naar elkaar toe. Hiermee activeer je de brede rugspieren. Het moet een beetje voelen alsof je je armen naar buiten draait.


7. Kijk niet recht voor je uit, maar focus je blik op ongeveer een meter voor je op vloer. Probeer dit tijdens de gehele beweging te doen om je nek in een neutrale positie te houden.


8. Adem diep in en stel je voor hoe je jezelf de vloer in duwt, terwijl je de stang van de grond tilt. Je armen blijven gestrekt en je schouderbladen aangespannen.


9. Duw je borst omhoog en strek je knieën (Niet overstrekken!). Sta rechtop en leun niet naar achteren op het hoogste punt.


10. Het is ontzettend belangrijk om de stang ook weer met een rechte rug en gespannen spieren richting de vloer te bewegen. Blessures ontstaan namelijk vaak op dit soort momenten.Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en Instagram?Bron: Menshealth

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


bottom of page