top of page

Witte-tonijnsteak van de BBQ met watermeloen

Foto van schrijver: projectnewmeprojectnewme

Watermeloen doet het ook heel goed bij vis. Hoe je dat dan combineert? Door er bijvoorbeeld een salsa bij te maken. PS, ook lekker uit de grillpan.





Ingrediënten


250 g watermeloen

10 g verse munt

50 g Kalamata-olijven zonder pit

2 el extra vierge olijfolie

4 witte-tonijnsteaks

1 el traditionele olijfolie


Bereidingswijze:

  • Steek de barbecue aan of verhit de grillpan.

  • Snijd de watermeloen in parten en het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Doe in een schaal.

  • Haal de blaadjes van de takjes munt. Snijd de blaadjes in reepjes en de olijven in stukjes en voeg toe.

  • Meng de olie door de meloensalsa.

  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • Besprenkel de tonijnsteaks met de olie, bestrooi met peper en zout en gril 3 min. op de barbecue of in de grillpan.

  • Keer halverwege.

  • Serveer de tonijn met de meloensalsa.

Variatietip

Je kunt de steaks ook vervangen door kabeljauwhaasjes. Kijk voor de bereidingstijd hiervan op de verpakking.


Voedingswaarden(eenpersoonsportie)

Energie 280 kcal

Koolhydraten 5 g

Eiwit 31 g

Vet 15 g

Waarvan verzadigd 2 g

Vezels 1 g

Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?



Bron: AH.nl

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Zalm Quiche

Zalm Quiche

Visburger

Visburger

Comments


bottom of page