Witte-tonijnsteak van de BBQ met watermeloen

Watermeloen doet het ook heel goed bij vis. Hoe je dat dan combineert? Door er bijvoorbeeld een salsa bij te maken. PS, ook lekker uit de grillpan.





Ingrediënten


250 g watermeloen

10 g verse munt

50 g Kalamata-olijven zonder pit

2 el extra vierge olijfolie

4 witte-tonijnsteaks

1 el traditionele olijfolie


Bereidingswijze:

  • Steek de barbecue aan of verhit de grillpan.

  • Snijd de watermeloen in parten en het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Doe in een schaal.

  • Haal de blaadjes van de takjes munt. Snijd de blaadjes in reepjes en de olijven in stukjes en voeg toe.

  • Meng de olie door de meloensalsa.

  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • Besprenkel de tonijnsteaks met de olie, bestrooi met peper en zout en gril 3 min. op de barbecue of in de grillpan.

  • Keer halverwege.

  • Serveer de tonijn met de meloensalsa.

Variatietip

Je kunt de steaks ook vervangen door kabeljauwhaasjes. Kijk voor de bereidingstijd hiervan op de verpakking.


Voedingswaarden(eenpersoonsportie)

Energie 280 kcal

Koolhydraten 5 g

Eiwit 31 g

Vet 15 g

Waarvan verzadigd 2 g

Vezels 1 g

Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?



Bron: AH.nl

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven