top of page

Dé tips om tijdens het festival fit te blijven

Een paar dagen losgaan hoeft écht niet ten koste van je gezondheid te gaan.Je staat klaar om dit festivalseizoen te rocken als een malle, maar je hebt géén zin om daarvoor je zorgvuldig opgebouwde conditie in te leveren. No worries, want losgaan op zo'n festival hoeft niet ten koste te gaan van je eigen gezondheid. Zeg de after-festival-dip vaarwel en zeg hallo tegen healthy vibes. Met deze tips straal jij tot in de vroege uurtjes als een discobal!


1. Trap af meteen kickstart

Op de dag voordat je vertrekt, is het belangrijk om je lichaam voor te bereiden op wat komen gaat. Begin de dag daarom met een kick-start die rijk is aan vitamine B en C. Deze vitamines helpen bij de afbraak van alcohol en het versterken van je immuunsysteem. Eet een eitje, beleg je bruine boterham (hup voor vezels) of vleeswaren voor je shot vitamine B, neem rijkelijk groenten en fruit voor je portie vitamine C. Liever plantaardig? Dan zijn volkoren granen en noten je vrienden.


2. Gaan met die banaan

Een banaan geeft je instant festivalpower. Ze zijn ook nog eens rijk aan kalium, wat ervoor zorgt dat je spieren ontspannen en krampen geen kans krijgen - hoe hard je ook danst.


3. Zout is goud

Normaal gesproken is het devies: oppassen met zout, want niet goed voor je nieren. Maar de combinatievan alcohol en zweten zorgt ervoor dat je veel vocht kwijtraakt. Zout eten zorgt ervoor dat je lichaam vocht beter vasthoudt. Ofwel: die pizza of dat patatje is zo’n slecht idee nog niet. Na een avond flink doorhalen geldt hetzelfde, want door de alcohol verlies je veelmineralen. Daarom heb je de dag erna dus altijd zo’n zin in een vette hap. Wil je lief zijn voor je maag, kies dan voor iets licht verteerbaars als een soepje.


4. Dans totdat je niet meer kunt

Een van de leukste manieren om je hartslag omhoog te krijgen, terwijl je ondertussen ook nog eens alle spieren in je lichaam aan het werk zet. Het voelt niet als een workout, maar dat is het wel!


5. Haal een zuurgezicht

Ofwel: giet een beetje citroensap bij je water. Niet het allerlekkerste drankje, maar citroensap zou een goed antikatermiddel zijn, omdat het helpt bij het opruimen van gifstoffen.


6. Vul je fannypack met gezonde snacks

Ongezouten amandelen, walnoten, pompoenpitten, stukjes lijnzaadcracker, gedroogd fruit. Dit zijn gezonde tussendoortjes die voedzaam zijn en niet of nauwelijks toevoegingen bevatten die je ook nog eens makkelijk los in je fannypack kunt meenemen. Wil je het naar een nog hoger level trekken, dan zijn gekookte eieren, snoeptomaatjes, mandarijntjes, druiven en appelpartjes geschikt. Wel handig om er dan een aluminiumfolietje omheen te doen, wegens lekgevaar.


7. Slik magnesium

We willen niet als je oma klinken, maar het is natuurlijk het gezondst om weg te blijven van drugs. Ga je er toch voor, slik dan kort voordat je je xtc- of andere pil neemt een tabletje magnesium. Dit helpt tegen het effect van drugs op het kaakgewricht, waardoor je mond minder gaat trillen, malen en knarsen. Ziet er charmanter uit en scheeltje de volgende dag een boel kramp.


8. Draag een hoed of petje

Zo bescherm je je gezicht tegen de zon. Onnodig te zeggen dat je elke dag begint met het opsmeren van een zonnebrandcrème die waterbestendig is en minimaal SPF30 bevat. Probeer elke twee uur een nieuw laagje aan te brengen.


9. Gebruik handgel

Het klinkt als een lang vergeten item uit de coronaperiode, maar handgel is ook op een festivalterrein zo gek nog niet. Handen wassen is er vaak niet bij door eindeloze rijen bij de kranen en ondertussen hopen de bacteriën zich op. Met handgel verminder je de kans op de overdracht van verkoudheid, griep en andere virussen. Smeren maar!


We zijn er bijnaaaaa, maar nog niet helemaal. Benieuwd naar de andere festival survaltips? Je leest het in het gloednieuwe WomensHealth Zomerboek dat nú in de winkels ligt. Hierin staat ook alles over porna, journaling, hydrateren, supplementen én veilig zonnen. Je kan het zomerboek via onderstaande banner bestellen.

Geniet van je zomer!Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en Instagram?67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page