top of page

Waarom wandelen zo goed voor je is

Wandelen, als je dat woord hoort denk je misschien aan iets wat je moeder voor haar lol doet. Het klinkt inderdaad een stuk minder hip dan kickboksen of yoga, maar think again, want het is dus hartstikke goed voor je. We zetten er hier een paar voor je op een rij, dus bel je beste vriend(in) of maak een legendarische playlist, want hierna plan jij elke dag je blokjes om.


Wandelen is dus super goed voor je en dit is waarom:


1. Wist je dat wandelen de beste work-out is voor vetverbranding?

Uit onderzoek blijkt dat dat je met een blokje om niet de meeste calorieën verbrandt, maar ze wel worden verbrandt in je 'vetzones'.


2. Je krijgt er betere billen van.

Wil je graag vollere billen, maar zie je nog niet eens een béétje het Kardashian-resultaat waar je naar op zoek was? Je raadde het misschien al, maar elke dag zorgen dat je genoeg loopt kan helpen. Wandelen zorgt ervoor dat je langere passen maakt en dat geeft je de kans om je bilspieren te trainen.

Wij raden al onze cliënten een stappendoel van 10.000 of 15.000 stappen per dag aan en daarvan zouden tenminste 1500 op heuvels of trappen gezet worden, als je je billen snel wil trainen.


3. Je kunt stress letterlijk weglopen.

Het liefst loop je soms weg van je stressvolle issues en we hebben nieuws voor je: dat kan dus, een soort van. Een onderzoek in Annals of Behavioral Medicine onder studenten laat zien dat de studenten die regelmatig een blokje om gingen een stuk minder stress hadden dan studenten die dat niet deden. Het is de perfecte manier om je hoofd leeg te maken na een drukke dag en je lichaam maakt endorfines aan, waar je ook blijer van wordt.


4. Het kan ook je humeur verbeteren.

Ja, niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal is wandelen heel goed voor je. Uit een klein onderzoek blijkt dat je minder negatief kan worden als je regelmatig loopt, schrijft LifeScience. Maar: het werkt alleen als je ook echt buiten, in een natuurlijke omgeving gaat lopen. De onderzoekers ontdekten dat mensen die 90 minuten hadden gewandeld in de natuur, minder negatief over zichzelf dachten. Dus heb je een intense rotdag? Ga naar buiten.


5. Je krijgt er meer energie van.

Vooral op duistere winterdagen kun je je moe en lamlendig voelen en doe je niets liever dan Netflixen. Tóch is het beter om naar buiten te gaan, zo blijkt, want een blokje om zorgt voor een betere circulatie van zuurstof en het maakt je spieren losser, waardoor je je een stuk fitter voelt als je weer thuis komt.


6. Je krijgt er fantastische benen van.

Misschien geen verrassing, want wandelen doe je tenslotte met je benen (thanks, Captain Obvious), maar voor killer legs is dit je work-out. Je traint niet alleen je beenspieren, maar vanuit je benen krijg je ook een betere bloedcirculatie én als je ouder wordt heb je minder kans op spataderen en zwellingen in je benen. Win-win!


7. Je hebt minder kans om griep en andere ziektes te krijgen.

Een gratis boost van je weerstand? Ook wandelen! Regelmatig 30 minuten lopen zou ervoor zorgen dat je weerstand sterker wordt en minder vatbaar bent voor griep. Maar dat is nog lang niet alles: uit onderzoek gepubliceerd in Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention blijkt dat je ook minder kans hebt om later in je leven kanker te krijgen.


8. Je valt er sneller door in slaap.

Als je veel moeite hebt om in slaap te vallen of als je wakker ligt, is het echt een goed idee om wat vaker de deur uit te gaan voor een blokje kom. Uit een onderzoek uit 2011 blijkt dat vooral een wandeling 's ochtends veel helpt, omdat je dan al vroeg aan daglicht wordt blootgesteld.


9. Je kan véél beter denken.

Tentamens voor de deur of een drukke periode op je werk? Verrassing: wandelen is de sleutel tot succes. Uit onderzoek blijkt dat ouderen minder snel Alzheimer ontwikkelen als ze veel wandelen. Je hersenen blijven er dus scherper door. Uit een ander onderzoek blijkt dat het ook je geheugen verbetert. Wedden dat je hierna nooit meer je sleutels kwijt bent?


10. Je veroudert er minder snel door.

Forever young? Dat is misschien een beetje overdreven, maar uit onderzoek van Harvard komt toch echt naar voren dat elke dag een half uur wandelen ervoor zorgt dat je langer leeft én door de activatie van bepaalde enzymen zou je ook minder snel verouderen. Wij tekenen ervoor.
63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page