top of page

Build that booty

Met deze oefeningen kweek je gegarandeerd ijzersterke billen

Een hoop uiterlijke kenmerken zijn onveranderlijk. Accepteer je ietwat grote oren, je kalende kop en je pukkel op je neus. Iedereen heeft nou eenmaal z'n eigen kenmerken, en dat maakt jou uniek- en maar goed ook. Als je blij bent met je platte kont... lees dan niet verder.


Wil je toch liever iets meer volume in je kadetten? Dan gaan we je helpen. Want in tegenstelling tot je grote oren is een platte kont vrij gemakkelijk te veranderen en om te toveren tot een achterwerk vol volume. Als je maar hard gaat in de gym -of thuis- dan komt het helemaal goed met dat achterwerk van je.


Het belang van een stevige bilpartij

Voor veel vrouwen (en mannen) is een stevige kont het summum van sexy. Maar wat vaak vergeten wordt, is dat je bilpartij de grootste spiergroep van je lichaam vormt en dus meer is dan esthetisch aantrekkelijk. Het centrum van je kracht is gezeten in je glutes. Als er iets mis is met de kracht van je billen ga je dat geheid merken. Voorbeeldje: bij ons kwam een zwakke bilpartij tot uiting in last van onderrug, hamstringklachten (iets met proberen van split.....) en zelfs een flinke knieblessure. En nadat wij het trainen van onze kadetten als serieus onderdeel van de training begon te zien, verdwenen de blessures als sneeuw voor de zon.


Je billen trainen is dus niet alleen van esthetische waarde, maar bovenal ook functioneel. En dan bestaat er nog de volgende misvatting: als je billen traint met zwaardere gewichten groeien ze uit tot immense proporties. Onzin, natuurlijk. Toch is dat iets waar veel (kracht)sporters -veelal vrouwen- nog wel eens bang voor lijken te zijn. Maar de fitnessdames waaraan wordt gerefereerd trainen immens veel en zwaar én eten bovenal volle bak om die billen te laten exploderen. Van die paar trainingen verandert jouw bilpartij niet ineens tot een Kim Kardashian-achtige kont.


Zo kweek je billen van staal

Dus, ben je overtuigd dat een stevige bilpartij van groot belang is? Of was je al bezig met trainen, maar blijven je billen achter bij je benen? Dan is de kans groot dat je benen het werk van je billen overnemen of dat je de verkeerde oefeningen hanteert.


Daarom wordt het hoog tijd om een een glute-specifieke training in je trainingsschema in te bouwen. En dan hebben we het niet over legday, maar een training waarbij je hammen en quads lang niet zo zwaar worden belast als je bilspieren. Want met compound oefeningen (squats, deadlifts en lunges) train je het gehele onderstel, en niet specifiek je billen.


Essentiele bilspieroefeningen

Om je op gang te helpen hebben de 'kadetten-experts' een aantal oefeningen uitgekozen. Waar het allemaal om draait is progressive overload: elke training weer nét een stapje zwaarder dan de vorige om die glutes steeds harder te laten werken. Lees: bilgroei.


En niemand weet beter hoe je die billen in vuur en vlam kan zetten dan zijn wij dat wel. Klaar om te knallen? Kies dan een van de hip bridge varianten, een van de 45 degree oefeningen, een van de bulgarian split squats, gevolgd door de cable pull through, dan een van de side box step ups met als overheerlijk toetje hill sprints. Al deze oefeningen moeten uiteraard 2 tot 3 keer per week worden gedaan voor optimale bilgroei. De hill sprints vormen een uitzondering en doe je 1 tot 2 keer per week.


Zet 'm op heren & dames.


Start vandaag met kadetten kweken en neem een Personal Training met een trainingsschema speciaal voor de bilpartij! Neem direct contact met ons op.


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page