top of page

Kettlebell oefeningen


Spieren bouwen, vet verbranden, functionele kracht ontwikkelen én je balans/stabiliteit ontwikkelen.


De kettlebell is divers, de kettlebell is een bonk staal vol met power en een kettlebell is ook nog goedkoop. Geen dure apparaten of een sportschool abonnement nodig. Kettlebell oefeningen zijn enorm dynamisch en multifunctioneel. De voordelen zijn onder andere meer flexibiliteit, conditie en functionele kracht. Met kettlebell oefeningen gebruik je vaak al je spieren waardoor je vetverbranding omhoog schiet en je spieren kan bouwen. Benieuwd geraakt? Lees gerust verder. We hebben hier alle kettlebell oefeningen voor je op een rij gezet.


JE DOELEN BEREIKEN MET DE KETTLEBELL


Je krijgt van alles te weten over de vele voordelen van de kettlebell. Zo weet jij waarom je met de kettlebell binnen no-time je vet hebt verbrand en hoe het komt dat mensen zo sterk worden dankzij kettlebells.


Het efficiënte van de kettlebell is dat ondanks de specifieke spiergroep, je altijd je core (buikspieren & onderrug) en je onderarmen traint. Hiernaast zorgen kettlebells – dankzij de vorm – ervoor dat je stabiliteit en flexibiliteit met stappen vooruitgaan. Het zwaartepunt van de kettlebell zit namelijk van je lichaam af, hierdoor zet je al je ‘stabiliserende spieren’ aan het werk. Dit zijn kleine spieren die puur voor balans en evenwicht zorgen.


DE KETTLEBELL VOOR HET BOUWEN VAN SPIEREN


Kettlebells zijn breed toepasbaar. Dit komt omdat je met elke kettlebell oefening meerdere spiergroepen aanspreekt. Als je meerdere spiergroepen aanspreekt tijdens je krachttraining, ook wel ‘multi-joint exercises’ genoemd, stimuleer je de aanmaak van groeihormonen. Dankzij die groeihormonen, groeien je spieren (die zag je niet aankomen).


Voor vrouwen is dit minder het geval dan bij mannen, ze hebben zo weinig testosteron, dat het moeilijker is om überhaupt spieren aan te maken. Veel vrouwen zijn bang dat ze meteen spierballen krijgen in de sportschool als ze gewichten aanraken, maar dat is niet zo.


Wat altijd essentieel is voor het kweken van spiermassa is er voor zorgen dat je meer eet dan je verbrand. Je lichaam heeft namelijk slechts twee standen, afbreken en opbouwen. Veel mensen wisselen dagelijks en wekelijks onbewust hiertussen, op deze manier blijven ze namelijk op gewicht! Eet je minder calorieen dan je verbrand, dan ben je aan het ‘afbreken’, eet je meer… je raadt het al, dan ben je aan het opbouwen. Wil je dus spiermassa opbouwen, dan MOET je veel eten, wanneer je te weinig eet, gaat je lichaam je spieren verbranden. Je lichaam doet dit om zo aan brandstof te komen, hier heeft je lichaam namelijk een tekort aan, omdat je te weinig eet.


KETTLEBELLS VOOR EEN FIT EN SLANK FIGUUR


Met kettlebelloefeningen spreek je altijd wel meerdere spieren aan. Door de verschillende spiergroepen die worden aangesproken, samen met het feit dat je spieren nog efficiënter worden aangesproken door de stabiliserende spieren, schiet de werking van je vetverbrandingsmotor omhoog. De kettlebell zorgt voor een hele hoge intensiteit van je training. Zo verbrand je razendsnel calorieen. Door de veelzijdigheid van de kettlebell heb je ook ruim keuze uit de verschillende oefeningen.


Je hebt al snel 400 kilocalorien verbrand in slechts 20 minuten! Er is hier namelijk onderzoek naar gedaan. Hierin wordt ook weer herhaald dat in het algemeen kettlebells merkwaardige resultaten kunnen leveren, waar alle fitness liefhebbers naar op zoek zijn in hun workouts.


KETTLEBELLS VOOR VERMINDERDE RUG KLACHTEN


Rugklachten zijn een van de meest voorkomende en vervelende pijnklachten. Onderzoek heeft aangetoond dat kettlebells rug-, nek- en schouder klachten drastisch verminderen. In het onderzoek hebben ze mensen 8 weken lang, 2 tot 3 keer per week voor slechts 20 minuten een kettlebell workout laten uitvoeren. Na deze 8 weken gaven mensen aan dat rugklachten met gemiddeld 57% zijn achteruit gegaan en nek- en schouderklachten met 46%.


Vooral door dat vele mensen tegenwoordig een zittende levensstijl hebben, worden je nek en rugspieren erg gespannen. Zo ga je er snel last van krijgen door dat ze niet genoeg bewogen worden achter een bureau. Kettlebells zorgen voor een sterker wordende rug waardoor je beter bestand bent tegen een overspannennek. Een sterkere rug zorgt voor een betere en gezondere houding wat weer nog meer rugpijnt voorkomt. Kettlebell oefeningen verbeteren daarnaast de bloeddoorstrom rond je rug en nek wat de pijn vermindert.


MET WELK GEWICHT GA JE BEGINNEN?


4kg kettlebell

55+ Vrouwen die lang niet hebben gesport, uit conditie zijn of regelmatig last hebben van de gewrichten en/of rug


8kg kettlebell

De ongetrainde vrouw beneden de 55.

60+ mannen.


12kg kettlebell

Mannen welke last hebben gehad van gewrichten en/of hun rug.

Mannen die al lang niet hebben gesport en niet regelmatig bewegen.

Getrainde vrouwen.


16kg kettlebell

Mannen die elke week minstens twee keer sporten.

Sportievere vrouwen.


20kg kettlebell

De getrainde man met ervaring in de sportschool.

Vrouwen die minstens een jaar 3-4 keer per week aan krachttraining doen.


24kg kettlebell

Voor als je al een jaar, drie keer per week aan krachttraining en/of crossfit doet.


28kg+ kettlebell

Dit moet je geheel zelf aan voelen. Het is sterk af te raden om hier mee te beginnen in verband met blessures.


Kettlebell kopen? Klik hier voor verschillende opties.


Wil je een clinic bijwonen waarbij de kettlebell centraal staat?

Meld je aan via info@projectnewme.nl of bezoek onze clinic pagina.48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page