top of page

Recensie Michel

Bijgewerkt op: 27 sep. 2020

"December 2014 ben ik een weddenschap aangegaan om mee te gaan doen aan de triathlon Noordoostpolder in Emmeloord. Een sport die ik wel kende van het kijken maar niet vanuit het beoefenen.

Na maanden trainen, met een redelijk intensief, gemiddeld 5 a 7 uur per week, kwam het punt dat ik niet verder kwam met resultaten.

Afstanden werden steeds lastiger, uithouding bleef “hangen” en de kilo’s vlogen er af.

In 7 maanden tijd bijna 10 kilo tot een niveau dat als niet normaal werd beschouwd.


Na een tip van mijn “zusje” werd ik gewezen op Linda Geerts van CANB. Een eerste gesprek, telefonisch consult zeg maar, moest ik gaan bij houden wat ik at in 5 dagen tijd en wat ik aan sport deed in dezelfde periode.

Best wel een klusje moet ik heel eerlijk zeggen maar de uitslag was verbluffend en ineens werd duidelijk waarom ik niet verder kwam met mijn prestaties!


Mijn voedingsschema moest drastisch aangepast worden en hiervoor maakte Linda een keurig schema met wat, wanneer, hoe laat etc. te eten.

Dat lijkt makkelijk totdat je de eerste paar dagen het lijstje volgt en denkt: over 6 maanden heb ik “obesitas” wat een berg eten moest ik verstouwen!


Na een week dit schema gevolgd te hebben kwamen de eerste resultaten, bijna 10 km hard gelopen met nagenoeg geen problemen. 

Een week later zat ik met dezelfde trainings intensiteit al op bijna 13 km voor alleen het hardlopen!!


En uiteindelijk na 5 weken wist ik mijn tijd op de Suyderseetriathlon Urk met bijna 10 minuten te verbeteren ten opzichte van de triathlon hiervoor in Stiens waarbij ik het schema nog niet had.


Al met al kan ik zeggen dat zonder de hulp van Linda Geerts, het inzicht van voeding, en natuurlijk ook mijn eigen doorzettingsvermogen ik niet tot een dergelijk resultaat was gekomen."

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page